Jogurtova omaka
V skodelo damo jogurt, majonezo ter gorčico, naribano kislo kumarico, drobno sesekljan peteršilj in česen, premešamo ter po okusu solimo in popramo.
Salsa verde
Meto, peteršilj, kapre, gorčico, kisle kumarice, česen ter žlico olivnega olja zmeljemo v mešalniku. Nato damo v manjšo posodico in dodamo še kis. Dodamo še olivno olje in sicer toliko,...
Gospodinjska plošča
Izberemo mesnine, ki jih imamo vedno v hladilniku in nam zaradi njih ne bo treba posebej v trgovino. Pomembno je samo kako jih naložimo na krožnik in kako jih obložimo. Kislo kumarico...
Tunin namaz
V skledo damo tuno (iz konzerve), sesekljan česen, peteršilj, smetanov namaz, sesekljane olive ali kisle kumarice, solimo in popramo. Tuno in navedene sestavine dobro pretlačimo z vilico.
Tatarska omaka
Majonezo, gorčico in kisle kumarice damo v posodo in jih zmiksamo s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko omako. Dodamo še poper, sol, peteršilj, kislo smetano in česen ter vse skupaj...
Tzatziki
1. Kumarico olupimo in po dolžini prerežemo na pol. S čajno žličko izdolbemo peške. Narežemo na majhne kocke. Enako narežemo tudi stebelno zeleno, če smo se odločili zanjo. 2. Za omako...