Pečen piščanec po moje
Glavne jedi - www.kulinarika.netŽemlje (lahko je tudi druga vrsta kruha) narežemo na rezine in jih polijemo z mlekom ter pustimo, da se kruh napije. Čebulo in česen nasekljamo na drobno in prepražimo na olju(najprej...
Piščančji polpeti
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso damo v veliko skledo ter dodamo sol, poper, drobtine, čebulo, peteršilj, limonin sok, olje in jajce. Vse sestavine premešamo, da nastane enakomerna masa. Če je masa premokra, dodamo...
Hitro pripravljeni lignji
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netOčiščene cele lignje kuhamo v mešanici olja in vode v ekonom loncu 7 minut. Skuhane lignje malce ohladimo ter jih dušimo na olju, peteršilju in česnu (če so lignji večji, jih režemo...
Kozice na nabodalih
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netV veliki skledi zmešamo oljčno in rastlinsko olje, dodamo kozice in premešamo, da se dobro naoljijo. Dodamo česen, peteršilj in drobtine, solimo, popramo in temeljito premešamo. Skledo...
Jakobinke Santiago
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netJakobinke popečemo na žaru. V ponvi na olivnem olju popražimo sesekljano čebulo in česen. Ko posteklenita, dodamo pelate konkase, maslo, pomarančni sok, kajenski poper, sesekljani peteršilj,...
dunajski zrezek
Glavne jedi - www.gurman.eupredpriprava Jajci ubijemo v globok krožnik in razžvrkljamo. Zrezke potolčemo; debeli naj bodo kakih 6 do 7 milimetrov. priprava Zrezke nežno posolimo ter po vrsti povaljamo v moki,...
svinjski file z nadevom iz orehov in suhih marelic
priprava Nadev. Slanino narežemo na drobne kockice. Česen olupimo in pretlačimo. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo polovico olja, na katerem prepražimo nakockano...
kovač na paradižniku v pečici
predpriprava V posodi pristavimo vodo za blanširanje paradižnika. Paradižnik blanširamo, olupimo, razkosamo na četrtine in razsemenimo. Nato ga zelo drobno narežemo. Česen olupimo in...
gratinirana cvetača s česnovim jogurtom
Glavne jedi - www.gurman.eupredpriprava Česnov jogurt. Česen olupimo in pretlačimo. V skodelici zmešamo jogurt, pol žličke strtega česna in ščepec soli. Pri sobni temperaturi naj stoji vsaj 60 minut. Cvetačo...
gratiniran postrvji file
predpriprava S filejev odstranimo kožo, potem pa jih operemo od tekočo mlačno vodo in posušimo. Začinimo jih s soljo in sveže mletim belim poprom. Plitvo ognjevarno posodo namažemo...