Kroglice v omaki
Glavne jedi - www.mojirecepti.comV posodi zmešamo sesekljano čebulo, 2 strta stroka česna, peteršilj, mleto meso, jajce, sol, olivno olje, kumino, gorčico, poper in curry. Maso dobro pregnetemo, nato dodamo še drobtine....
Škampi na buzari
Glavne jedi - www.mojirecepti.comV posodi segrejemo olivno olje. Čebulo sesekljamo in jo dodamo na olje. Ko postekleni, dodamo strt česen, sesekljan peteršilj, poper in malo vina. Dodamo dobro oprane škampe in lovorjev...
Mesno - zelenjavna enolončnica
Enolončnice - www.kulinarika.netPripravimo mesne kroglice iz mletega mesa (250 g), jajca in začimb in jih na olju malo popečemo. Kasneje jih bomo dali v juho. Čebulo in česen sesekljamo, prepražimo na olivnem olju,...
Ribja čorba (gosta juha)
Enolončnice - www.kulinarika.netV veliko posodo damo vodo in v njej skuhamo vse 3 ribe, narezane na večje kose. Ko vre 10 - 15 minut, odstavimo in ribe poberemo v cedilo in malo ohladimo. Posebej sesekljamo čebulo,...
Pizzaiola
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netPeresnike kuhamo 2 minuti. V jensko posodo damo sladko smetano in precejene, trdo kuhane peresnike. Primešamo večino parmezana in scamorze. Prelijemo s paradižnikovo mezgo, ki smo jo...
Kremna ribja juha
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netRibo, zelenjavo, česen, začimbe in vino damo v posodo, posolimo in zalijemo z litrom hladne vode. Počakamo, da zavre in kuhamo še pol ure. Pet minut preden odstavimo posodo z ognja...
Še eni polnjeni lignji
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netCele lignje očistimo, če želimo, pa kupimo že očiščene. Lovke na drobno sesekljamo. Paradižnik olupimo in prav tako sesekljamo na drobne koščke (jaz semenje iztisnem, da ni preveč vodeno)....
Gratiniran ribji file
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netParadižnike narežemo na kolobarje in jih posolimo. Fileje pokapamo s kisom in jih posolimo. V pomaščeno ognjevarno posodo položimo fileje, nato poradižnik in postopek ponovimo. Paradižnikovo...
Ognjičev riž s piščančjimi jetrci
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNaberemo okoli 5 cvetov ognjiča in jih operemo. V slano vrelo vodo stresemo posamezne cvetne lističe in prašnike, dodamo riž ter ga skuhamo po navodilih, glede na to, kakšno vrsto uporabimo....
Najboljši škampi na buzari
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.net1. školjke očistimo pod tekočo vodo in s krtačo očistimo lupino (na velikem cedilu jih dvakrat preperemo pod tekočo vodo in pustimo cca. 15 minut na cedilu). 2. škampe operemo pod tekočo...