Blekci z bučkami
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netOlivno olje segrejemo, dodamo čebulo in jo prepražimo, da zarumeni. Nato dodamo bučke, ki jih narežemo na kocke ali rezinice (jaz raje nakockam, ker ostanejo čvrstejše). Pražimo in...
Vitin zelenjavni narastek z ajdovo kašo in skuto
Glavne jedi - www.kulinarika.netBučki naribamo, solimo in pustimo, da spustita tekočino. Nato pripravimo ajdovo kašo. Najprej zavremo osoljeno vodo, ki naj jo bo približno štirikrat toliko, kot je surove kaše. Jaz...
Bučni njoki s koriandrovim pestom
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netSestavine za pesto zmešamo v sekljalniku. Olupljeno bučko narežemo na kockice in podušimo, da se zmehča. S paličnim mešalnikom ali v sekljalniku jo pretlačimo v pire. Vse sestavine...
bučkina musaka s skuto
priprava V ponvi segrejemo za 2 prsta olja, za cvrenje bučk. Bučke olupimo in narežemo na kolesca. Jajci razžvrkljamo v globokem krožniku. Pečico segrejemo na 180 °C. Narezane bučke...
bučke s krompirjevim nadevom
priprava Krompir olupimo in zrežemo na kockice. Zelišči osmukamo in drobno sesekljamo. Pečico segrejemo na 200 °C. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Krompirju primešamo skuto,...
bučkin zavitek s skuto
priprava Nadev. Bučke očistimo, olupimo, naribamo, posolimo in ožamemo. Koper in peteršilj osmukamo in drobno sesekljamo. Bučkam primešamo skuto, moko, mleko, olje, sol, sveže mlet...
S sojino skuto nadevane bučke
Glavne jedi - www.kulinarika.netBučke prerežemo po dolgem, malo jih izdolbemo in osušimo. Na maslu jih hitro opečemo, vendar ne smejo postati mehke. Sojino skuto zmešamo z jajcem, dodamo sol, poper, koprc, peteršilj...
Mihčev narastek iz bučk
Glavne jedi - www.kulinarika.netMleko oz. žemlje namočimo v mleko, da se omehčajo. Očistimo in naribamo bučke. Malo jih osolimo, da spustijo vodo. Očistimo in sesekljamo čebulo ter jo na malo olja prepražimo, da porumeni....
Zelenjavna lazanja
Špinačo operemo, očistimo in v vreli vodi na hitro pokuhamo, toliko, da pade skupaj. Nato jo odcedimo, česen in čebulo drobno sesekljamo in na ognju stekleno podušimo. Dodamo špinačo,...