- Iskali ste:
rožmarin x
-pinjole x
Pečen pretaknjen svinjski hrbet
Glavne jedi - www.kulinarika.netDan pred pečenjem pripravimo marinado: v posodo, ki se lahko dobro zapre, vlijemo belo vino, olivno olje, dodamo drobno sesekljan česen, grobo strt črni poper in koriander, lovorjev...
Golaž 3. srečanja KUL - Slo
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso smo narezali na kot oreh velike kocke, slanino pa na velikost graha. Ob rezanju čebule so jokale Ognjič, Val in njena sestra Metka. V Jankotovem kotlu smo na vroči maščobi prepražili...
Pečena škarpena
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netV pekač položimo očiščene škarpene, česen, na kolobarje narezan korenček, na kolobarje narezano limono in rožmarin. Solimo. Po škarpenah polijemo olivno olje in malo vode. Damo v pečico...
Posušen ombolo in vratovina
Ombolo povaljamo v grobi soli in ga pustimo stati tri dni. Nato ga popramo, dodamo dišavnice, zavijemo v folijo za mesnine, čez navlečemo elastično mrežico. Po istem postopku delamo...
Svinjski kotleti v omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netKotlete rahlo potolčemo, dobro začinimo s soljo in poprom, natremo s strtim česnom, posujemo z zmletim rožmarinom, rahlo naoljimo z olivnim oljem in jih v najlonski vrečki za shranjevanje...
Divjačinski golaž alla Hubertus
Glavne jedi - www.kulinarika.netMesu odstranimo kosti ter ga očistimo vseh žilic, mrenic in kit. Mesa za golaž nam ni potrebno dajati v kvašo. Posebej moramo biti pozorni, da odstranimo loj, ki daje hrani zoprn priokus....
Divjačina pod peko s tartufi
Glavne jedi - www.kulinarika.netV posodo zlijemo nekaj olivnega olja ter dodamo za 2 oreha svinjske masti in nekaj koščkov pancete. Jabolka narežemo na polovice ter jih potisnemo med meso, ki smo ga prej posolili...
Jagnje v zelenjavi in sadju
Glavne jedi - www.kulinarika.netV možnarju stolčemo začimbe ter jih prelijemo z olivnim oljem in premešamo. Meso narežemo na koščke in ga natremo z začimbami in soljo. Polovico začimb v olju prihranimo za kasneje....
Morska rižota a´la tej
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netNa maslu pražimo morske sadeže (3 do 5 minut), na koncu praženja jih solimo, dodamo vino in malenkost vode. Nato sesekljan peteršilj in česen zmešamo v olju in vse skupaj prilijemo...
Špinačna rulada s prekajenim lososom
Predjedi - www.kulinarika.netTesto: V slano, vrelo vodo damo očiščeno špinačo in jo kuhamo 5 minut. Potem jo odcedimo in sesekljamo. V kozico damo maslo in strt česen in pražimo, da se maslo stopi. Vmešamo ga v...