Krostata s sadjem
Sladice in peciva - www.kulinarika.netVse sestavine vmešamo kar na roke, gnetemo v kepo. Pecilni prašek vedno dodajamo skozi cedilce oz. sito, da se ga ne čuti. Zgneteno maso razpolovimo. Prvi del razvaljamo in nanesemo...
Torta bake'n fill (speci in napolni)
Sladice in peciva - www.kulinarika.netRumenjake, sladkor, vanilijev sladkor, rum in olje penasto zmešamo. Dodamo moko, presejano s pecilnim praškom in kakav ter zmešamo. Na koncu dodamo sneg beljakov. Model v obliki kupole...
Bučno - pistacijeva borovničeva sladkost
Ločimo beljake od rumenjakov. Beljake s polovico sladkorja 5 minut stepamo v sneg. Posebej zmešamo rumenjake s preostalim sladkorjem, vanilijevim sladkorjem, rumom in zmehčanim maslom....
Sočno sadno pecivo
Sestavine za testo zmešamo in testu dodamo rozine, orehe, jabolka in rum. Zmešamo in damo v pečico na 180 stopinj. Še vroče pecivo iz pečice prelijemo s čokoladno glazuro.
Jabolčni štrudl s kokosom
Sladice in peciva - www.kulinarika.netNaribana jabolka nekoliko odcedimo, vmešamo jogurt, vanilijev sladkor, kokos, rozine, 3 žlice ruma, jajce in navaden sladkor po občutku (približno 5 žlic). Pekač obložimo s peki papirjem...
Jogurtno pecivo s kokosom in čokolado
Sladice in peciva - www.kulinarika.netJajci s soljo in sladkorjem penasto stepemo. Nato dodamo olje in jogurt ter malo premešamo. Dodamo še rum, kakav, kavo, lešnike in moko s pecilnim praškom. Testo vlijemo v pomaščen...