- Iskali ste:
rumenjak x
-bučke x
testo x
rum x
Čokoladna torta za vsakogar
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBiskvit: Iz beljakov stepemo trd sneg, enega za drugim med stepanjem dodamo rumenjake, sladkor v prahu in moko v katero smo vmešali kakav. Maso vlijemo v tortni model (premer 24 - 26...
Mini potica na hitro
V majhnem lončku naredimo kvasec (kvas, žlička sladkorja, žlica moke, 3 žlice toplega mleka). Ta čas v večji posodi pripravimo moko in dodamo še ostale naštete sestavine za testo. Nato...
Crostata
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comListnato testo razvaljamo in ga položimo na namaščen pekač. Jabolka olupimo in narežemo na manjše krhlje. Krhlje nato zložimo na testo. Z mešalnikom zmešamo sladko smetano, rumenjake...
Torta iz jabolk in orehov
Sladice in peciva - www.kulinarika.netJabolka olupimo, narežemo (naribamo) na tanke lističe in jih podušimo na maslu (+ sladkor + cimet + rum). Nato jih odcedimo in ohladimo. Mleko zakuhamo z vanilijevim sladorjem + cimet...
Kostanjeva potica
Sladice in peciva - www.kulinarika.netKvas nadrobimo, dodamo 1 čajno žličko sladkorja, zalijemo z malo mlačnega mleka, odvzetega od gornje količine in po vrhu potresemo malo moke. Pustimo vzhajati. Medtem vmešamo rumenjake...
Čokoladno - orehove lunice
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSestavine za testo zgnetemo v testo. Testo zavijemo v folijo in ga pustimo počivati na hladnem vsaj eno uro. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Testo razvaljamo na pomokani površini,...
Vipavski štruklji
Sladice in peciva - www.kulinarika.netTesto: iz nekaj žlic mleka, žličke sladkorja, žličke moke in kvasa pripravimo kvasec. V skledo presejemo moko, na sredini naredimo jamico, ob robovih dodamo sol, sladkor, na male kocke...
Črnske rezine
Sladice in peciva - www.kulinarika.netVmešamo rumenjake, sladkor v prahu, čokolado v prahu, olje, vodo, dodamo moko in pecilni prašek in nazadnje počasi vmešamo beljake. Pečemo po postopku peke biskvitnega testa. Testo...
Ribezov kolač
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZgnetemo krhko testo in ga za pol ure postavimo na hladno. Nato ga zvaljamo v velikosti pekača in pečemo v že ogreti pečici pri 200 stopinjah 15 minut. Pred peko ga večkrat prebodemo....
Bela orehova pita
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSpečemo dve plošči listnatega testa v velikosti pekača v štedilniku Nato spečemo biskvit: iz beljakov naredimo trd sneg, počasi, enega za drugim dodajamo rumenjake, sladkor, rum, orehe...