Masleni namaz
Predjedi - www.kulinarika.netMaslo, sir in rumenjake pretlačimo oz. dobro zmešamo, na koncu dodamo Vegeto, gorčico in drobno sesekljano čebulo. Ko namaz namažemo na kruh ga posujemo še s sesekljanim beljakom in...
Sirov sufle
Ostale jedi - www.kulinarika.netMaslo stopimo, dodamo moko in mešamo, da se ne prime posode. Moka ne sme postati temna, ostati mora še bela. Zalijemo z mlekom in pustimo prevreti, ohladimo. Dobro zmešamo rumenjake,...
Cvetača s sirom
Cvetačo operemo in jo skuhamo v slani vodi, ki smo ji dodali skodelico mleka. Kuhano previdno dvignemo z lopatico na krožnik ali stekleno skledo in jo polijemo z naslednjo polivko:...
Bučkin narastek
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netZdrob namočimo v mleku, da nabrekne, solimo, dodamo rumenjak in sir. Bučke operemo, obrišemo, naribamo, solimo, ožmemo. Zdrobovo zmes razdelimo na dva dela. V pomaščen pekač vlijemo...
Vulkan
Glavne jedi - www.kulinarika.netRiž skuhamo (ponavadi se kuha 20 - 25 minut). Po 15 minutah v ponev vlijemo olje in maslo. Zrezke začinimo in jih vržemo v ponev. Pečemo, da lepo porjavijo na obeh straneh! Zrezke naložimo...
Prigrizek k refošku
Predjedi - www.kulinarika.netIz sestavin pregnetemo testo. Pustimo, da nekoliko počiva. Testo razrežemo na osem delov in jih razvaljamo. Napolnimo jih z nadevom, zavijemo in premažemo z rumenjakom in mlekom. Pečemo...
Golfeados
Iz sestavin, ki so navedene, zamesimo testo in počakamo, da vzhaja. Ko se podvoji, ga na pomokani površini razvaljamo in premažemo z maslom. Na to posujemo rjav sladkor po okusu, naribamo...
Skutni žličniki s šunko
Ostale jedi - www.kulinarika.netSkuto zmečkamo z vilico in premešamo z zdrobom. Dodamo 2 jajci, 2 rumenjaka, sir in sesekljan peteršilj. Maso začinimo s soljo, poprom, muškatnim oreščkom. Maso pustimo 30 minut na...
Potica pica
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz kvasa, sladkorja in vode pripravimo kvasec. Moko presejemo v posodo, jo osolimo in dodamo origano. Na sredini naredimo jamico in vanjo zlijemo pripravljen kvasec ter pustimo nekaj...
Hrustavci z olivami
Predjedi - www.kulinarika.netVse sestavine razen oliv zmešamo. Testo močno pregnetemo. Damo ga vsaj za pol ure v hladilnik, da se ne bo drobilo. Vzamemo kepico testa, vanj vtisnemo olivo in oblikujemo kroglico....