Ruske piroške z ribami
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netZdrobimo kvas in mu dodamo sladkor ter nekaj žlic mlačnega mleka. Potresemo z moko in pustimo vzhajati. V tem času moko malo segrejemo in dodamo sol. Mleko segrejemo in dodamo stolčena...
Blini na razne načine
Glavne jedi - www.kulinarika.netTesto naredimo tako, da segrejemo 5 dl mleka in vmešamokvas. Dodamo sladkor, stopljeno maslo in dobro stolčene rumenjake. Dodamo tudi sladkor. Primešamo 30 dag moke in dobro zmešamo....
Omleta z grahom
Predjedi - www.mojirecepti.comPristavimo 1,5 dl mleka, dodamo pol žličke soli, malo popra in muškatnega oreščka. Pustimo, da mleko zavre. Med tem zmešamo moko in 1 dcl hladnega mleka. Vlijemo v vrelo mleko in dobro...
Hrustljavo zapečen polnjen piščanec
Predpriprava: piščanca temeljito očistimo pod hladno vodo in ga do suhega obrišemo z brisačo. Natremo ga s soljo, drobno sesekljanim česnom in z zelo malo vegete. Premažemo ga z gorčico...
Polnjena paprika s sojinim mesom
Sojino meso namočimo v 0,5l vroče vode (kot je opisan postopek na embalaži). Jaz namočim že dan prej, da ni preveč pocasto. V kozici prepražim na koščke narezano čebulo. Ko zarumeni,...
"Janezove" sarme
Glavne jedi - www.kulinarika.netRiž kuhamo na pol, precedimo, ohladimo ter ga dodamo k mesu. Čebulo prepražimo na olju ali masti in dodamo mesu. Solimo, popramo, dodamo sesekljan peteršilj, jajca ter dobro premešamo....
Štručke z aromatičnim maslom
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPo običajnem postopku zamesimo mehko testo (kot za kruh), ki ga pokrijemo s krpo, da naraste. Naraslo testo razdelimo na 27 delov (lahko tudi manj) in oblikujemo žogice. Na pomokani...
Novoletni obloženi kruhki
Predjedi - www.kulinarika.netBožični klasični okus: jabolko operemo, olupimo, narežemo in postavimo v mešalnik. Dodamo sladkor ter cimet in po potrebi vodo ( jaz je nisem dal, saj sem želel, da je mešanica čim...
Beluši z vinegretsko omako
Glavne jedi - web-kulinarika.siBeluše po potrebi ostrgamo in 10 minut kuhamo v osoljenem kropu. Medtem pripravimo omako. Zmešamo gorčico, kis, sladkor, sol, poper in peteršilj ter počasi dodamo olivno olje. če je...
Morska plošča v gorčični omaki s šerijem
Ribe in morske jedi - web-kulinarika.si1. Ribe operite, obrišite, pokapljajte z limoninim sokom in omako vorčester. Začinite jo s soljo in poprom ter jo postavite za 15 minut v hladilnik. Maslo po porcijah segrejte v ponvi...