Rezanci s paradižniki
Glavne jedi - www.mojirecepti.comŠiroke rezance skuhamo v slani vodi, nato jih odcedimo. Paradižnika prelijemo z vrelo vodo, olupimo in narežemo. Česen sesekljamo. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem prepražimo...
Česnova marinada
Omake in namazi - www.mojirecepti.comČesen in čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V posodi zmešamo česen, čebulo, belo vino, olivno olje, sladkor in sesekljano baziliko. Z marinado namažemo piščanca in ga pustimo v hladilniku...
Dušeno zelje z jabolki
Prikuhe in priloge - www.mojirecepti.comČebulo olupimo, sesekljamo in jo prepražimo na olju. Ko začne rumeneti, dodamo sladkor. Zelje operemo, zrežemo na trakove in ga primešamo k čebuli. Dušimo 10 minut. Nato prilijemo vodo,...
Rižota s suhimi paradižniki
Prikuhe in priloge - www.mojirecepti.comČebulo olupimo in drobno sesekljamo. V posodo damo olje, maslo ter čebulo in pražimo, da se čebula razpusti. Dodamo riž in na trakove narezane suhe paradižnike v olju. Pražimo 2 minuti,...
Pšenični kruhki
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV skodelico vlijemo 2 dl alpskega mleka ter mu dodamo zvrhano žlico moke, žličko sladkorja ter kvas. Vse dobro premešamo. V drugo večjo posodo vsujemo 400 g moke ter takoj dodamo začimbe,...
Paradižnikov kruh z baziliko
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz vseh sestavin zamesimo primerno gosto testo in ga pustimo vzhajati do dvojne velikosti. Nato ga premesimo, po želji oblikujemo (hlebček, štruca ...), zarežemo z nožem, pustimo še...
Paradižnik za zimo
Ostale jedi - www.kulinarika.netParadižnike operemo, očistimo, narežemo na koščke in ga damo kuhat. Kuhamo na majhni temperaturi, naj počasi vre. Mešamo, da se nam ne prismodi. Ko vidimo, da začne razpadati, vzamemo...
Polnozrnati pica mufini
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netMoko vsujemo v skledo, dodamo olje in sol. Kvas stopimo v malo tople vode, dodamo sladkor in pustimo, da vzhaja. Vzhajan kvas vlijemo k moki in dolijemo toliko vode, da je testo gosto...
Bio pica
Glavne jedi - www.kulinarika.netKvas razdrobimo in zmešamo s sladkorjem. Mleko ali vodo segrejemo na srednjo temperaturo, dolijemo v kvas in dobro pomešamo. Odložimo na toplo za 10 minut (nad mešanico naraste pena)....
Česnovo - zeliščne štručke
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMleko in vodo nalijemo v posodo, dodamo kvas in žlico sladkorja ter premešamo, da se kvas raztopi. Dodamo presejano moko, začimbe, sol in sesekljan česen. Zgnetemo gladko testo. Če...