Testenine s tuno in paradižnikom
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČebulo nasekljamo na drobne koščke. Steblo zelene narežemo na majhne koščke. Prav tako narežemo papriko na majhne kocke. V lonec damo čebulo, zeleno, papriko in strt česen. Prilijemo...
Paradižnikova kremna juha
Juhe in zakuhe - www.mojirecepti.comV lonec damo narezan paradižnik, narezan krompir in sesekljano steblo zelene. Dodamo še baziliko in peteršilj. Na olju prepražimo sesekljano čebulo in jo nato dodamo k juhi. Juho solimo...
Šalša
Ostale jedi - www.kulinarika.netParadižnik očistimo, narežemo na kose in stisnemo odvečno vodo. Damo ga v posodo v kateri bomo kuhali šalšo. Čebulo in česen olupimo ter dodamo k paradižniku. Dodamo še očiščen korenček...
Rdeči tajski curry (začimbna pasta)
Pekoče rdeče čilije ali feferone, ki smo jih odmerili (ali pa se jih bomo nekoč naučili odmeriti) tako, da njihova pekočina ustreza našemu okusu, operemo, očistimo in otrebimo semen....
Mesne kroglice v paradižnikovi omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netZa kroglice: kruh namočimo s hladnim mlekom in nekaj časa pustimo, da se zmehča, nato ga dobro ožmemo in damo v skledo. Dodamo meso, česen, začimbe, čebulo, malo prepražimo in nato...
Paradižnikova omaka z zelenjavo
Ostale jedi - www.kulinarika.netVso zelenjavo dobro operemo ter narežemo na manjše koščke. Na nizki temperaturi kuhamo bribližno uro in pol, do zgostitve, nato zmeljemo ter vlijemo v vroče kozarce. Kozarce hermetično...
Čufti v paradižnikovi omaki
Čufte lahko delate na tri načina. S starim belim kruhom ali rižem. Če delate čufte s kruhom, najprej stari kruh narežite na koščke in ga namakajte v malo mleka, da se zmehča. Če delate...
Mesne kroglice ali čufte v paradižnikovi omaki
Mesne kroglice Čebulo in česen na hitro prepražimo na olju. V posodi zmešamo mleto meso, dodamo prepraženo čebulo in česen, peteršilj, drobtine, razžvrkljano jajce in popopramo. Iz...
Zeleni beluši v solati po mediteransko
Papriko spečemo in olupimo, očistimo semenja in narežemo na majhne ploščice. Paradižnik olupimo (paradižnik na vrhu zarežemo, prevremo v vodi in takoj ohladimo ter olupimo), odstranimo...
Ratatouille – provansalska zelenjavna enolončnica
1. Zelenjavo operemo, očistimo in razrežemo kose. 2. Paradižnik olupimo, razrežemo na četrtine, odstranimo peške in drobno narežemo. 3. V ponvi segrejemo malo olja, na njem opečemo...