- Iskali ste:
smetana x
-čokolada x
drobtine x
kvas x
-zdrob x
Skutine "posolonke"
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz sestavin zamesimo mehkejše testo in oblikujemo hlebček, ki naj pokrit počiva, da dvojno naraste. Hlebček nato razvaljamo na cm debelo okroglo ali pravokotno ploščo(odvisno od pekača)...
Korenčkova potica
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMoko stresemo v posodo in jo malo posolimo. Na sredini naredimo jamico in vanjo stresemo pripravljen kvas - malo mleka, sladkorja in soli. V mlačno mleko vmešamo maslo, olje, rumenjake,...
Jabolčna potica
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZamesimo testo za potico in pustimo, da vzhaja eno uro. Vzhajano testo razvaljamo na pomokanem prtu na debelino prsta. Po testu namažemo kislo smetano, razmešano z jajci. V naribana...
Kuhani štruklji iz vzhajanega testa
V posodo damo sol in moko, v katero naredimo jamico in vanjo nadrobimo kvas, dodamo žličko sladkorja, 1/2 dl mlačnega mleka in malo moke. Postavimo na toplo, da kvas vzhaja. K vzhajanemu...
Štajerska potica - najslajša
Sladice in peciva - www.kulinarika.netRumenjake in sladkor penasto umešamo, dodamo olje, moko in pecilni prašek, nato pa še trd sneg iz beljakov in mešamo toliko časa, da je brez grudic. Pekač obložimo s peki papirjem,...
Potica s trojnim nadevom
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSolno kvasna emulzija: v mrzlo vodo (16 stopinj) nadrobimo kvas, dodamo sol ter razmešamo. Posodo postavimo v hladilnik ali na temperaturo do največ 16 stopinj za vsaj 5 ur, najbolje...
Gorenjski krapi
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netMoko stresemo v skledo, naredimo v sredini jamico in vanjo nadrobimo kvas. Kvasu dodamo sladkor in mlačno mleko. Pustimo, da vzhaja, dodamo sol in vse skupaj zmešamo. Kašo prevremo...
Potica stare mame
Razmehčamo sestavine na toplem. Kvas vzhajamo. Med moko stresemo pecilni prašek, nato v posodi zamesimo testo z vsemi sestavinami. Če mesimo ročno, si pomagamo s kuhalnico in testo...
Bananina potica
Kvasna emulzija: v 2 dl mlečnega mleka raztopimo sol, sladkor ter kvas. V moko vlijemo kvasno emulzijo in nato dodamo jajčno osnovo in na koncu še 60 g stopljenega masla. Mešamo s kuhalnico,...
boljša orehova potica z rozinami
predpriprava Kvašeno testo. V malo mlačnega mleka nadrobimo kvas in dodamo pol žličke sladkorja; počakamo, da se kvas stopi. Moko presejemo v skledo. Na sredi naredimo jamico, v katero...