Omaka iz zimske buče
Buči odstranimo lupino in semenje in jo narežemo na kockice. Olupimo čebulo, jo nasekljamo in pražimo, da postekleni. Nato dodamo nasekljan česen, samo da zadiši in potem takoj dodamo...
ajdova kaša z jurčki
priprava V posodi pristavimo in zavremo liter vode; vodo varčno posolimo. Kašo stresemo v cedilo in pod tekočo hladno vodo spiramo toliko časa, da spodaj priteče bistra voda. Nato jo...
gobova kremna juha
predpriprava Zelenjavno osnovo pristavimo in zavremo. Gobe očistimo in zrežemo na lističe. Korenčka očistimo in zrežemo na drobne kockice. Peteršilj osmukamo in drobno sesekljamo; potrebujemo...
makaroni s pretlačeno papriko v omaki
priprava V loncu pristavimo in zavremo vodo za kuhanje testenin; gl. pojasnila. Šalotko olupimo in drobno sesekljamo. Česen olupimo in drobno sesekljamo. V manjši, globlji ponvi segrejemo...
Piščančji jetrni namaz na rukoli
Oprana, na lističe narezana piščančja jetrca odkrito dušimo na zarumeneli mladi čebuli. Malo popramo, dodamo še nasekljan česen in proti koncu nasekljan majaron. Počakamo, da voda izpari....
Kumarična juha
Čebulo pražimo na olju, da postekleni, dodamo odcejene kumarice in posebej kuhan krompir z vodo vred, jušno kocko, sol, majaron in česen. Na koncu dodamo peteršilj. Po želji lahko v...