Ruske piroške z ribami
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netZdrobimo kvas in mu dodamo sladkor ter nekaj žlic mlačnega mleka. Potresemo z moko in pustimo vzhajati. V tem času moko malo segrejemo in dodamo sol. Mleko segrejemo in dodamo stolčena...
Sladko zelje malce drugače
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa olivnem olju prepražimo čebulo, da rahlo porumeni in dodamo žličko sladkorja. Narežemo zelje ter ga skupaj z malo vode dušimo, da se razpusti in voda izhlapi. Dodamo kislo smetano,...
Skutne žemljice s čebulo in začimbami
V posodo damo jajce, žlico olja, mleko in skuto. Zmešamo. Nato dodamo moko, pecilni prašek, suhi kvas, sol, sladkor. Vse to z rokami zamesimo v testo in ga pustimo, da vzhaja (30 minut,...
"Janezove" sarme
Glavne jedi - www.kulinarika.netRiž kuhamo na pol, precedimo, ohladimo ter ga dodamo k mesu. Čebulo prepražimo na olju ali masti in dodamo mesu. Solimo, popramo, dodamo sesekljan peteršilj, jajca ter dobro premešamo....
Novoletni obloženi kruhki
Predjedi - www.kulinarika.netBožični klasični okus: jabolko operemo, olupimo, narežemo in postavimo v mešalnik. Dodamo sladkor ter cimet in po potrebi vodo ( jaz je nisem dal, saj sem želel, da je mešanica čim...
Špargljeva kremna juha
Za dobro špargljevo juho je primerna kombinacija divjih in gojenih špargljev, redkeje se juha dela samo iz divjih špargljev. Šparglje operemo, odrežemo olesenele dele in jih natančno...
široki rezanci s kozicami in zelenimi beluši
predpriprava Beluše očistimo in narežemo na približno 5 centimetrov dolge koščke. Sladkorni grah očistimo in poševno narežemo na manjše kose. Kozice očistimo, splaknemo pod tekočo vodo...
krompir v foliji z jogurtovo omako
predpriprava Pečico segrejemo na 200° C. Krompir pod hladno tekočo vodo temeljito očistimo s krtačko za zelenjavo. Nato vsakega posebej nepredušno ovijemo v alu folijo; gl. nasveti....
čebulna juha s parmezanom
Juhe in zakuhe - web-kulinarika.siNa olivnem olju stekleno popražimo čebulo, dodamo sladkor in moko, popražimo in zalijemo. Juha naj zavre, nato dodamo na kocke narezan krompir in začimbe. Ko je krompir mehak, jo legiramo...
Morska plošča v gorčični omaki s šerijem
Ribe in morske jedi - web-kulinarika.si1. Ribe operite, obrišite, pokapljajte z limoninim sokom in omako vorčester. Začinite jo s soljo in poprom ter jo postavite za 15 minut v hladilnik. Maslo po porcijah segrejte v ponvi...