Pražena zelenjava
Na olju svetlo prepražimo čebulo in česen, dodamo naribano korenje in na male kocke narezano papriko. Pražimo in po potrebi dolivamo vodo. Dodamo na drobno narezan jajčevec in paradižnik,...
Pečena paprika s kislo smetano
Najprej operemo paprike (po želji odstranimo tudi kožico), jim odstranimo semena in jih narežemo po dolgo. V ponev damo žlico olja in dodamo narezane paprike. Paprike pečemo, dokler...
Tortilje a la Urška
Meso najprej narežemo na majhne koščke (da jih bomo lahko zavili v tortiljo). Nato meso posolimo, popopramo in malo posujemo s čilijem, baziliko, vegeto ter s peteršiljem. Meso na vročem...
Tortilje s piščancem in zelenjavo
V ponvi segrejemo približno eno jedilno žlico olivnega olja, nato v ponev damo na majhne koščke narezan piščančji file in ga popražimo, dokler ne izgubi rožnate barve. Nato dodamo nasekljano...
Špageti z zelenjavno omako
Špagete skuhamo po navodilih, količino pa prilagodimo številu jedcev. Na segreto olivno olje vsujemo na drobne kolobarje zrezan por, ga malo prepražimo in dodamo sesekljan česen, da...
Palačinke z zelenjavnim namazom
Čebulo, papriko in paradižnik narežemo na majhne koščke. Malo popražimo čebulo in ji dodamo še paradižnik in papriko. Dolijemo malo vode in dušimo, dokler voda ne izpari. Dodamo tunino,...
Hitra in okusna omaka
Puranje ali piščančje meso zrežemo na koščke in na olju malo popečemo. Nato dodamo paprike (jaz vzamem rdečo, rumeno in zeleno, da malo obarva krožnik, ki smo jih prav tako zrezali...
Tortilje, ki se stopijo v ustih
Čebulo sesekljamo in jo prepražimo na olju, dodamo narezane paprike, solimo, dodamo origano in baziliko, malo zalijemo z vodo in dušimo tako dolgo, da se paprika zmehča. Piščanca narežemo...
špageti z mleto govedino s karijevim praškom
priprava Papriko očistimo, razkosamo na četrtine, razsemenimo in narežemo na tanke rezine. Mlado čebulo očistimo in zrežemo na kolesca. V globlji ponvi segrejemo 2 žlici olja, na katerem...
cvetačni kari
priprava Cvetačo očistimo in razcvetkamo. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Na olju posteklenimo sesekljano čebulo. Dodamo po malo karijevega praška, pekoče in blage mlete rdeče...