Tortilje a la Urška
Meso najprej narežemo na majhne koščke (da jih bomo lahko zavili v tortiljo). Nato meso posolimo, popopramo in malo posujemo s čilijem, baziliko, vegeto ter s peteršiljem. Meso na vročem...
Špageti z zelenjavno omako
Špagete skuhamo po navodilih, količino pa prilagodimo številu jedcev. Na segreto olivno olje vsujemo na drobne kolobarje zrezan por, ga malo prepražimo in dodamo sesekljan česen, da...
skutin tatarec
predpriprava Papriki očistimo, operemo in narežemo na majhne kockice; gl. nasveti. Kislo kumarico narežemo na majhne kockice. Črne olive razkoščičimo in z ostrim nožem drobno sesekljamo....
Sojin namaz
Predhodno skuhamo sojo. Najbolje, da je prej namočena v vodi 24 ur. Nato je kuhamo 2 uri oz. do mehkega v nesoljeni vodi (najbolje, da jo skuhamo kg ali več, pakiramo po 20 dag in damo...
Testenine s tuno in zelenjavo
V osoljeni vodi kuhamo testenine. Med tem na kockice zrežemo papriki in paradižnik ter nasekljamo česen, peteršilj in drobnjak. Skuhane testenine odcedimo (malo vode od kuhanja testenin...