Pečen krompir z ingverjem
Prikuhe in priloge - www.mojirecepti.comKošček ingverja olupimo in naribamo. Zmešamo ga s sladko smetano in medom. Solimo in popramo. Krompir olupimo in operemo. Gomolj zelene olupimo. Krompir in zeleno narežemo na čim tanjše...
Riž z grahom in mandlji
Prikuhe in priloge - www.mojirecepti.comRiž skuhamo v šestih skodelicah hladne vode. Ko zavre, ga pustimo v pokriti posodi vreti približno 20 minut. Ogenj ugasnemo in ga pustimo na plošči, da se do konca zmehča. Prelijemo...
Tunin namaz malo drugače
Predjedi - www.kulinarika.netVse gornje sestavine zmeljemo v sekljalniku, ki je priložen paličnemu mešalniku ali pa postopek opravimo v multipraktiku tako, da dobimo pašteti podobno zmes. Namaz lahko namažemo na...
Narastek iz krompirja
Ostale jedi - www.kulinarika.netIz krompirja naredimo malo bogatejši (več masla) pire. Mesne ostanke narežemo na kockice, sesekljamo čebulo in vse to na maščobi prepražimo, dodamo sesekljana česen in peteršilj, da...
Zrezki v gobovi omaki za gurmane
Glavne jedi - www.kulinarika.netZrezke (skromno) začinimo s soljo, poprom, ingverjem, žafranom, česnom v prahu in muškatnim oreščkom. Ker bo maščobe dovolj kasneje, se tukaj izognemo olju. Pustimo počivati, dokler...
kremna juha iz buče in belega fižola
priprava Očiščeno bučo narežemo na kocke. Piščančjo osnovo pristavimo in zavremo. Čebulo in česen olupimo ter grobo sesekljamo. V loncu segrejemo olje, na katerem prepražimo sesekljana...
Ragu iz telečjega mesa z gobami
Teletino narežite na kocke. Očistite gobe in jih narežite na rezine. Sesekljajte čebulo in jo skupaj z mesom prepražite na vročem olju. Potem v ponvo stresite 2 žlici moke, dobro premešajte...
Kokosova juha s kivijem in piščančjimi prsmi
Piščančji file narežite na majhne kose. Koščke popecite na olju. Nato jim dodajte kokosovo mleko, smetano, piščančjo jušno osnovo, strt česen, ingver in curry. Pustite, da vre nekaj...
Jagnječje stegno s kumarami
Glavne jedi - www.kuhajmo.comKumare olupimo, izdolbemo semena, če so prevelika, zrežemo na kolobarje in 5 minut dušimo na 5 dag masla. Odstavimo in pustimo, da se povsem ohladijo. Čebulo sesekljamo na kockice....