Piščančji file v najboljši smetanovi omaki in s pečenim krompirjem
Glavne jedi - www.kulinarika.netNajprej piščanca narežemo na majhne kocke ali na katero koli obliko. Po želji. Potem damo piščanca v marinado, ki jo naredimo tako, da meso skupaj z začimbami (vegeta, majaron, bazilika,...
mariniran lososov file v jurčkovi skorjici
Ribe in morske jedi - www.gurman.eupredpriprava Marinada. Česen olupimo, stremo in drobno sesekljamo. Timijan osmukamo, lističe pa v skodelici zmešamo s sesekljanim česnom, žlico olivnega olja, žličko limoninega soka...
Gobova juha
1. Krompir narežemo na majhne kocke 2. drugo polovico krompirja pa narežemo na kolobarje in ga skuhamo. 3. Jurčke narežemo in jih skupaj s kockami krompirja pražimo na olju (5-7 min),...
Kisla juha z jurčki
Jurčke očistite, operite in narežite na lističe. Krompir olupite in narežite na kocke. V posodo dajte gobe in krompir. Prilijte vodo, dodajte sol in malo popra ter lovorov list. Kuhajte...
Kostanjeva kremna juha z jurčki
Kostanj zarežemo po trebuhu ali hrbtu, pazimo, da zarežemo pod kožo, ne pa v kostanjevo meso. Tako ga bomo lažje olupili. V loncu segrejemo vodo, ko zavre, dodamo sol, lovorjev list...