Torta grad
Sladice in peciva - www.kulinarika.net1. testo: V pekaču od pečice, obloženem s peki papirjem, spečemo 2 oblata (kot za rulado). Jajca ločimo. Beljake s polovico sladkorja stepemo v trd sneg. Rumenjake z ostalim sladkorjem,...
Belušna pita z ricotto in ementalcem
Glavne jedi - www.kulinarika.netListnato testo odmrznemo in oba kvadrata razvaljamo. Robove zavijemo navznoter, kot za rob pri pici. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Zmešamo ricotto, jajce, sol, smetano in ementalec....
Kebab pizza
Predjedi - www.kulinarika.netNajprej v večjo posodo stresemo moko. V moko vmešamo vrečko kvasa, dodamo sladkor in sol. Dobro premešamo in dodamo še mlačno vodo in mleko. Nazadnje dodamo še olivno olje. Nato najprej...
Piščančja obara s klobučkom
Enolončnice - www.kulinarika.netNasekljano čebulo dušimo na žlici olja, približno 5 minut. Dodamo na manjše koščke narezane piščančje prsi in krompir, narezan na manjše koščke. Posolimo, popramo, dodamo lovor, timijan,...
Špargljeva pita s feta sirom
Glavne jedi - www.kulinarika.netMaslo sobne temperature narežemo na koščke in vse sestavine za testo zgnetemo v gladko testo. Zavijemo v folijo in pustimo v hladilniku počivati eno uro. Med tem časom pripravimo ostale...
Slan bučni zavitek
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBučke olupimo in naribamo. Pustimo, da spustijo vodo, nato jih ožamemo in zmešamo s skuto, malo kisle smetane in solimo. Testo razvaljamo, nanj nadevamo bučno maso, zvijemo in damo...
Pita z bučkami (a'la birch)
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa olju popražimo čebulo, dodamo meso in vse pražimo toliko časa, da je meso prepečeno. Solimo, dodamo peteršilj in česen. V ponvi podušimo na rezine narezane bučke, ki jim dodamo malo...
Zelena in roza rolada
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz beljakov s počasnim dodajanjem sladkorja stepemo trd sneg, primešamo rumenjake, olje, za jagodno rolado rdečo in za kivijevo zeleno jedilno barvo (po občutku in okusu), na koncu...
Tortice s šparglji
Beluše olupimo, povežemo v snop in jih v slanem kropu, kateremu smo dodali ščep sladkorja kuhamo približno 15 minut. Nato jih vzamemo iz vode, odcedimo in ohladimo. Narežemo jih na...
Kocke Esmeralda
Sladice in peciva - www.kulinarika.netTesto: Rumenjake penasto vmešamo s sladkorjem. Med mešanjem masi dodamo olje in izmenično moko s pecilnim praškom in mleko. Pekač, velikosti 35 x 25 cm, dobro namastimo z margarino...