gratiniran cipljev file s špinačo in mocarelo
priprava V kozici pristavimo in zavremo vodo za blanširanje paradižnika. Koromač očistimo in narežemo na drobne kocke. 1 paradižnika 20 sekund blanširamo v kropu. Nato ga odcedimo,...
gratinirani široki rezanci z jurčki
predpriprava V manjši posodi pristavimo vodo za blanširanje paradižnika. Ognjevaren pekač namažemo z maslom. Jurčke očistimo in narežemo na nekoliko debelejše lističe. Paradižnik položimo...
Vegetarijanska lazanja
Jajčevce, bučke in šampinjone očistiš in opereš. Zgoraj omenjeno zelenjavo narežeš na pribl. 1 cm velike kocke. Čebulo in česen na fino nasekljaš in razpustiš v olju na srednjem ognju....
Mesna lazanja
Nasekljaš čebulo, česen, peteršilj in baziliko. V večji kozici segreješ olje, dodaš čebulo in česen in ju na zmernem ognju pripelješ do porumenitve. (8-10 minut) Dodaš meso, povečaš...
Paradižnikova juha
Paradižnike, čebulo, česen in baziliko na grobo nasekljaš. Kozico z maslom in olivnim oljem segreješ na zmernem ognju. Vanjo zmečeš čebulo, zmanjšaš ogenj in 5 minut občasno premešaš....
Pirine krpice s špinačno omako s suhimi paradižniki
Pirine krpice 1. Pripravimo jih po receptu za Domače pirine široke rezance. Testo razvaljamo čim bolj tanko in narežemo na krpice nepravilnih oblik. Špinačna omaka s suhimi paradižniki...
Bučkini zvitki s feto v paradižnikovi omaki
marmelina.siSlastna in očem prikupna vegetarijanska jed za 4. (Če jo boste naredili kot prilogo, količine zmanjšajte.) Čebulo in česen olupite, drobno narežite in na 2 žlicah olja posteklenite...