Carrot pudding (Korenčkov puding)
Ostale jedi - www.kulinarika.netKorenček skuhamo do mehkega (10 minut), nato ga precedimo. Sladkor in rumenjake penasto umešamo, dodamo maslo, smetano in korenček. Prvi kos listnatega testa razvaljamo malo večje kot...
Zavitek s šunko
Predjedi - www.mojirecepti.comListnato testo razvaljamo. V posodici zmešamo kislo smetano, rumenjak in 1 jajce. Šunko narežemo na kocke. Krompir skuhamo v slani vodi, nato ga olupimo in drobno naribamo. Testo premažemo...
Quiche
Glavne jedi - www.kulinarika.netSestavine za testo pregnetemo in oblikujemo kroglo. Kroglo zavijemo v alu - folijo in jo za 30 minut postavimo v hladilnik. Med tem časom papriko narežemo na trakove. Zmešamo smetano,...
Mesni rogljiči
Glavne jedi - www.kulinarika.netTesto razvaljamo v ploskev 45 x 25 cm. Razrežemo ga na 5 trikotnikov z dvema zelo visokima stranicama. Pečenice olupimo in jih zmešamo z žlico peteršilja, čebule in ingverja. Dodamo...
Mesna rolada
Glavne jedi - www.kulinarika.netNajprej pripravimo testo iz sestavin, ki so zgoraj napisane. V skledo vsujemo moko in dodamo vodo. Nato malo pomešamo in dodamo še mleko. Na koncu še zličko smetane in dobro zgnetemo...
Prigrizek k refošku
Predjedi - www.kulinarika.netIz sestavin pregnetemo testo. Pustimo, da nekoliko počiva. Testo razrežemo na osem delov in jih razvaljamo. Napolnimo jih z nadevom, zavijemo in premažemo z rumenjakom in mlekom. Pečemo...
Svinjska ribica v slastnem ovoju
Svinjsko ribico dobro opečemo in jo obložimo z začinjenim mletim mesom (mleto meso lahko pripravimo kot za lovsko štruco, samo brez kruha). Nato položimo ribico zavito v mleto meso...
Polnjena puranja rulada
Glavne jedi - www.kulinarika.netTehnika dela: piščančje prsi narežemo in damo v sekljalnik. Dodamo prepraženo čebulo in česen, sol, poper in jajca. Vse dobro zmeljemo. List blitve ali ohrovta v vodi blanširamo. Puranji...
Špinačna pita s piščancem
Glavne jedi - www.kulinarika.netNajprej v večjo posodo presejemo moko in ob robovih položimo nadrobljeno maslo. Na sredino naredimo luknjico in damo vanjo rumenjak, žličko soli in kislo smetano. Gnetemo dokler ni...
blitvin zavitek z orehi
predpriprava Liste listnatega testa zložimo enega poleg drugega; odtajamo jih pri sobni temperaturi. Blitvo očistimo, operemo in grobo sesekljamo. Čebulo očistimo, operemo in zrežemo...