Sirova torta s hrenovko
Ostale jedi - www.kulinarika.netUgnetemo testo (če je potrebno, dodamo še malo moke) in pustimo počivati pol ure. Potem ga okroglo razvaljamo in damo v pomaščen in z drobtinami posut model za torte (lahko tudi tistega...
Zelenjavni kolač
Predjedi - www.mojirecepti.comVlečeno testo razvaljamo na moki, ga položimo v okrogel pekač in postavimo na hladno za približno 30 minut. Iz papirja za peko izrežemo nekaj centimetrov večji krog od pekača in ga...
Poletna quiche
Glavne jedi - www.kulinarika.netTesto: moko, maslo, sol in pecilni prašek dobro umešamo, dodajamo vodo, da dobimo gladko, čvrsto testo. Testo naj počiva 30 minut na hladnem. Na olivnem olju začnemo pražiti čebulo...
Špinačna rulada s prekajenim lososom
Predjedi - www.kulinarika.netTesto: V slano, vrelo vodo damo očiščeno špinačo in jo kuhamo 5 minut. Potem jo odcedimo in sesekljamo. V kozico damo maslo in strt česen in pražimo, da se maslo stopi. Vmešamo ga v...
Lazanja z bučkami in klobaso
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netZelenjavo operemo in očistimo. Čebulice in korenček drobno nasekljamo, por razrežemo na koleščka in popražimo na olivnem olju skupaj s strtim česnom. Ko zadiši, dodamo meso klobas,...
Ribja lazanja s špinačo in paradižnikom
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netMoko in pšenični zdrob zmešamo, vsujemo v skledo in naredimo jamico, v katero ubijemo jajca. Z vilico jih razmešamo in postopoma vmešavamo moko, dokler je ne zmanjka. Če jo je premalo,...
Quiche iz polnozrnate moke s pršutom
Glavne jedi - www.kulinarika.netIz navedenih sestavin zamesimo krhko testo, ki naj počiva v hladilniku eno uro. Na pomaščen, okrogel model za quiche (če ga nimamo, uporabimo navaden, okrogel model, kot sem ga sama)...
Pisana zelenjavna pita
Glavne jedi - www.kulinarika.net1. Moko, maslo, sol in vodo pregnetemo v gladko testo in ga damo v hladilnik za pol ure. 2. Medtem, ko testo počiva, olupimo česen in čebulo in ju sesekljamo. Paradižnike poparimo in...
Špargljeva pita s feta sirom
Glavne jedi - www.kulinarika.netMaslo sobne temperature narežemo na koščke in vse sestavine za testo zgnetemo v gladko testo. Zavijemo v folijo in pustimo v hladilniku počivati eno uro. Med tem časom pripravimo ostale...
Nadevani bučni kaneloni
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netIz moke, buče, parmezana in jajca zgnetemo gladko testo, solimo, postopoma dodamo bučno vodo. Na pomokani površini zložimo testo in pustimo, da počiva 15 minut. Ponovno ga zgnetemo....