Ananas torta - kupola
Biskvit: cela jajca, vodo ter sladkor penasto zmešamo, da lepo naraste. Z metlico narahlo vmešamo moko s pecilnim praškom. Na peki papir vlijemo testo v velikosti kroga (premer cca....
Lešnikovo - vanilijeva torta (premer 20 cm)
Testo: rumenjake, vodo in sladkor stepamo 5 minut, dodamo mleko, moko in rum. Dodamo sneg in pečemo v mikrovalovni pečici na 900 W (v navadni pečici na 180 stopinj, vendar si prilagodite...
Malinine rezine s smetano
Prepečenec, kekse, lešnike in maslo pregnetemo. V pekač porazdelimo maso in jo dobro pretlačimo. Pekač postavimo v hladilnik. Skuto, jogurt, malinov pire, sladkor in limonin sok zmešamo,...
Külnji, makovi in mastni
V posodo damo cca. 2 litra vode, posolimo, pristavimo na ogenj, zavremo. Vmes zamesimo testo, ki mora biti gladko in ne preveč trdo. Razvaljamo ga na debelino 0,5 cm. Razvaljanega narežemo...
Borovničeva torta iz mikrovalovne
Ločimo beljake in rumenjake in iz beljakov stepemo sneg. Rumenjake in sladkor penasto vmešamo, da nastane bela krema, dodamo mleko in moko s pecilnim praškom, dobro zmeljemo, nato dodamo...
Plisirana pita
V pekač damo papir za peko. Vlečeno testo zložimo v obliko harmonike v pekač. Sestavine zmešamo skupaj in zmes polijemo po "harmoniki". Pečemo 30 minut na 170 stopinj.
Slastno pecivo z jogurtom in kislo smetano
Iz sestavin za testo ugnetemo maso. Razdelimo jo na dva dela; en naj bo iz ene tretjine, drug pa iz dveh. Naredimo krogli in ju zavijemo v prozorno folijo ter damo v zamrzovalnik. Čez...
Slane potičke
Testo razvijemo, rahlo razvaljamo, premažemo s kislo smetano, solimo, popramo in posujemo s česnom. Površino pokrijemo še s tunino in tesno zavijemo. Narežemo na cm debele rezine, ki...
Prleška gibanjca
30-45minut - www.ramazapeko.siIz sestavin naredimo kvašeno testo in ga pustimo vzhajati. Medtem pripravimo nadev. Ko je testo vzhajano, ga razprostremo po pekaču. Najboljši je okrogel . Po testu zlijemo nadev, robove...
Ajdovi štruklji z orehi
Ajdovo moko poparimo z vrelim slanim kropom, dobro premešamo, pokrijemo in pustimo vsaj pol ure. Najbolje toliko časa, da se shladi. Testo zgnetemo z žlico bele moke in na prtu zvaljamo...