Pomarančni liker
Napitki - www.kulinarika.netPomaranče dobro operemo, jih zrežemo na kocke (z olupkom vred), dodamo vse ostale sestavine, nalijemo v steklen kozarec (dovolj velik) ter ga pustimo stati 24 ur na dokaj toplem prostoru...
Sladica iz suhih sliv
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSuhe slive čez noč namočimo v vodi, skupaj s cimetom. V ponev damo suhe slive in cimet ter 2 do 3 žlice tekočine, v kateri so se slive namakale. Dodamo sladkor, pomarančni in limonin...
Pomarančni punč
Napitki - www.kulinarika.netSladkorju dodamo vodo in pomarančne lupine, vse skupaj skuhamo in pustimo, da se ohladi. Dodamo vino, limonin in pomarančni sok ter maraskino. Tako pripravljen punč precedimo skozi...
Piščančje meso s pomarančo
Glavne jedi - www.mojirecepti.comPiščančje prsi narežemo na zrezke. Premažemo jih z gorčico, popramo in pokapljamo z belim vinom. Čez noč jih shranimo v hladilniku. Pomaranči olupimo lupino in jo narežemo na trakove....
Kuhano vino
Napitki - www.mojirecepti.comSladkor raztopimo v 0.5 l vode. Dodamo klinčke in cimet ter počasi kuhamo 10 min. Limone in pomaranče dobro operemo in jih narežemo na tanke kolobarje ter dodamo sladkani vodi. Pustimo,...
Govedina v vinski omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netDan pred pripravo govedino mariniramo. Narežemo jo na poljubno velike kocke in jo v skledi zalijemo z rdečim vinom. Dodamo čebulo, narezano na lističe, drobno sesekljan česen, lovorjev...
Poširane hruške v rdečem vinu
Sladice in peciva - www.kulinarika.netNajprej pripravimo lešnikovo kremo. V kozici pomešamo pol skodelice sladkorja in 1 dl vode. Segrevamo in mešamo, dokler sladkor ne karamelizira in mešanica postane svetle karamelne...
Mesni Bocconcini
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso narežemo na kocke (ne premajhne) in pražimo na olivnem olju, da se lepo zapeče. Dodamo sladko papriko, sol in vegeto po želji. Dodamo tri žlice sojine omake in pustimo pražiti...
Goveji rep v burgundski omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netGoveji rep razrežemo po sklepih, odstranimo odvečno maščobo, ki se lahko drži debelejših kosov, ga temeljito in hitro operemo pod curkom mrzle vode, odcedimo in damo v ustrezno veliko...
Rižota z morskimi sadeži v parmezanovi košarici
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netNajprej pripravimo parmezanovo košarico: dno ponve, ki jo lahko damo v pečico, obložimo s peki papirjem. Na peki papir drobno naribamo parmezan (naj bo parmezana toliko, da popolnoma...