Sladica iz suhih sliv
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSuhe slive čez noč namočimo v vodi, skupaj s cimetom. V ponev damo suhe slive in cimet ter 2 do 3 žlice tekočine, v kateri so se slive namakale. Dodamo sladkor, pomarančni in limonin...
Sadni potresenec z ingverjem in mandlji
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMešano sadje, škrob, vino, pomarančno lupino in sladkor v ponvi zavremo, da se zgosti. Medtem pripravimo potresenec, tako da moko, sladkor, sol in drobno nasekljan ingver zmešamo z...
Torta kavboj Pipec
Sladice in peciva - www.kulinarika.netRdečo peso stehtamo in skuhamo do mehkega. Olupimo jo, naribamo na multipraktik ali na strgalnik. Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake zmešamo, dodamo pire rdeče pese, ingver, olivno...
Novoletni punč
Vse skupaj zavremo in nato precedimo. Pijemo toplo.
Sangrija kelnarjev
Napitki - www.kulinarika.netSadje narežemo na majhne kose in jih damo v skledo. Sladkor stopimo v vroči vodi. Vode damo ravno toliko, da se sladkor stopi. V stopljen sladkor dodamo gin (ali vodko) in breskov liker....
hladna jagodna kremna juha s pomarančo
priprava V kozici pristavimo 2,5 decilitra hladne vode, vino in sladkor. Zavremo in počasi kuhljamo toliko časa, da se tekočina nekoliko zgosti. Zgoščeno tekočino odstavimo in ohladimo....
Pomarančna omaka
Na trakove nastrgamo lupino ene bio pomaranče. Nato jo olupimo (odtstranimo vse bele kožice) in damo krhlje in lupinico v kozico. Ostale pomaranče ožamemo. Pomarančni sok dodamo v kozico,...
Govedina po burgundsko
Goveje meso razrežemo na kocke ter ga nekaj ur mariniramo s Porto vinom, konjakom in začimbami (timijan, lovor, česen, celi poper). Panceto narežemo na kocke. V kozici na olju prepražimo...