- Iskali ste:
vino x
-slanina x
-zelena x
šalotke x
30-45 x
file morske žabe z ragujem iz školjk
priprava Pečico segrejemo na 200 °C. Školjke pod hladno vodo temeljito očistimo; odprte zavržemo; gl. opozorila. V posodi segrejemo 3 žlice olja, na katerem po obeh straneh opečemo...
beluševi zvitki z masleno omako z zelišči
priprava Zvitki. Maslo pristavimo in stopimo. Pekač namažemo z maslom. Beluše očistimo, olesenele dele odlomimo. Pečico segrejemo na 200 °C. Liste testa razpolovimo. Polovico vsake...
blitvini zvitki z velikimi pokrovačami in gobovim pripravkom v žafranovi omaki
predpriprava V posodi pristavimo vodo za blanširanje blitve. Pokrovače očistimo. Blitvinim listom porežemo odebeljena rebra oziroma peclje, potem pa jih za 10 sekund vržemo v krop....
široki rezanci s škampovimi repki v smetanovi omaki
predpriprava V velikem loncu pristavimo veliko količino vode. Škampove repke očistimo, operemo pod tekočo hladno vodo in odcedimo. priprava Šalotko olupimo in drobno sesekljamo. Česen...
široki rezanci z jurčki in kozicami
predpriprava V večjem loncu pristavimo veliko količino vode za kuhanje testenin. Jurčke dobro obrišemo in narežemo na nekoliko debelejše lističe. Repke kozic na hitro oprhamo pod tekočo...
grozdna solata s kozjim sirom
priprava Šalotko olupimo in narežemo na čim tanjše lističe; gl. opombe. Narezano šalotko zmešamo s kisom, tako da kis prekriva šalotko. Namakamo jo 10 do 15 minut. Grozdne jagode očistimo,...
klapavice in lepotke z limeto
priprava Školjke temeljito očistimo. Šalotko olupimo in zrežemo na približno 2 centimetra velike kockice. Korenček ostrgamo in narežemo kakor šalotko. Bučko očistimo in zrežemo na približno...
Pašta s šampinjoni
Na nekaj žlicah olja popražimo na drobno sesekljano šalotko in narezano panceto, dodamo česen in narezane šampinjone. Malo posolimo, da tekočina izhlapi. Zalijemo z vinom in malo pokuhamo,...
Špageti s škampi na buzaro
Za to jed priporočam nakup škampov manjšega kalibra, ki so cenejši, a nič manj okusni od večjih. Poleg lahko kupiš še enega večjega po osebi, za dekoracijo, če je gost res pomemben...
Treviški radič na žaru z bučno kremo
1. Šalotke in česen drobno nasekljamo. 2. V ponvi segrejemo olje, na njem na hitro opražimo šalotke in česen. 3. Dodamo na kose narezano bučo, zalijemo z vinom, dodamo žajbelj in dušimo...