file morske žabe z ragujem iz školjk
priprava Pečico segrejemo na 200 °C. Školjke pod hladno vodo temeljito očistimo; odprte zavržemo; gl. opozorila. V posodi segrejemo 3 žlice olja, na katerem po obeh straneh opečemo...
blitvini zvitki z velikimi pokrovačami in gobovim pripravkom v žafranovi omaki
predpriprava V posodi pristavimo vodo za blanširanje blitve. Pokrovače očistimo. Blitvinim listom porežemo odebeljena rebra oziroma peclje, potem pa jih za 10 sekund vržemo v krop....
široki rezanci s škampovimi repki v smetanovi omaki
predpriprava V velikem loncu pristavimo veliko količino vode. Škampove repke očistimo, operemo pod tekočo hladno vodo in odcedimo. priprava Šalotko olupimo in drobno sesekljamo. Česen...
Pašta s šampinjoni
Na nekaj žlicah olja popražimo na drobno sesekljano šalotko in narezano panceto, dodamo česen in narezane šampinjone. Malo posolimo, da tekočina izhlapi. Zalijemo z vinom in malo pokuhamo,...
Treviški radič na žaru z bučno kremo
1. Šalotke in česen drobno nasekljamo. 2. V ponvi segrejemo olje, na njem na hitro opražimo šalotke in česen. 3. Dodamo na kose narezano bučo, zalijemo z vinom, dodamo žajbelj in dušimo...