Poletni špageti
Ostale jedi - www.kulinarika.netČebulo prepražimo do zlatega na 4 žlicah olivnega olja, dodamo na kocke narezan paradižnik in 4 - 6 strokov česna, solimo in popramo. Dušimo, dokler se paradižnik ne olupi in zmehča...
Polpeti iz jajčevcev in pora
Glavne jedi - www.kulinarika.netJajčevec narežemo na kockice, posolimo in pustimo nekaj časa, da izloči grenak sok. Popečemo ga na olivnem olju (5 minut). Por narežemo na kockice. V posodi zmešamo jajčevec, por, parmezan...
Brodet iz postrvi
Postrvi očistimo, temeljito operemo, odrežemo jim glave (lahko jih uporabimo za ribjo juho ali osnovo) in narežemo na večje kose. V skledi jih solimo, popramo, pokapamo z limoninim...
Pisana mediteranska pita
Glavne jedi - www.kulinarika.netIz sestavin za testo zamesimo maso, ki mora biti srednje mehka ali srednje trda. :) Damo vsaj za pol ure v hladilnik. V tem času na olivnem olju popražimo čebulo in česen, da čebula...
Kuskus z morskimi sadeži
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netSkuhamo kuskus. Na maslu popražimo čebulico in česen toliko, da zadiši. Dodamo zmrznjene morske sadeže. Počakamo, da se podušijo in prelijemo z belim vinom. Ko vino izhlapi, dodamo...
Namaz iz posušenih paradižnikov
Predpriprava: posušene paradižnike čez noč namočimo v mrzli vodi ali prelite z vročo pustimo namakati približno 2 uri. Kapre razsolimo: splaknemo jih pod tekočo vodo, nato namočene...
dušeni marinirani lignji s paradižnikom
predpriprava Lignje očistimo, narežemo na kolesca, stresemo v skledo in pokapljamo z limoninim sokom. Pokrijemo jih s prozorno folijo in za 60 minut potisnemo v hladilnik. Tik pred...
gratiniran cipljev file s špinačo in mocarelo
priprava V kozici pristavimo in zavremo vodo za blanširanje paradižnika. Koromač očistimo in narežemo na drobne kocke. 1 paradižnika 20 sekund blanširamo v kropu. Nato ga odcedimo,...
lignji z belim fižolom in paradižnikom
predpriprava Česen olupimo in pretlačimo. Lignje dobro posušimo in zrežemo na približno 1 centimeter debela kolesca. Zmešamo jih s 3 žlicami olja in s polovico pretlačenega česna. Paradižnik...
zobatec s paradižnikom in olivami v pečici
predpriprava V manjši posodi pristavimo vodo za blanširanje paradižnika. Ribi temeljito očistimo, operemo in posušimo. Po vsaki strani ju po štirikrat poševno zarežemo do hrbtenice;...