Polnjene čebule na krompirju z zelenjavo
Glavne jedi - www.kulinarika.net1.Olupljene čebule naložimo v primerno posodo, prilijemo vino, posodo pokrijemo in dušimo 10 minut pri 70% moči pečice. 2.Nato čebulam z ostrim nožem odrežemo pokrovčke, čebule z žličko...
Kosmičeva juha
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netZelenjavo sesekljamo in prepražimo na maščobi. Dodamo ovsene kosmiče in še nekaj časa pražimo. Zalijemo z jušno zalivko - lahko tudi z govejo juho ali pa zalivko iz jušne kocke. Kuhamo...
Sushi
Ostale jedi - www.kulinarika.netPripravimo ribo: lososa, brancina, tuno, lignje itd. očistimo in odstranimo kožo. Narežemo na zelo tanke rezine (po želji mariniramo v nekaj žlicah katerekoli sojine omake (okus je...
teletina s porom
Enolončnice - www.gurman.eupredpriprava Meso oprhamo pod tekočo hladno vodo, obrišemo in narežemo na koščke po približno 40 gramov. Očiščen por zrežemo na koščke, dolge 5 do 8 centimetrov. Belušno zeleno olupimo...
bučke in zeleni beluši v ovoju
priprava Pečico segrejemo na 200 °C. Bučki očistimo in z lupilcem zelenjave neolupljene narežemo na tanke rezine. Por očistimo, potem pa beli in svetlo zeleni del podolžno narežemo...
Pirini zelenjavni hlebčki
Ostale jedi - web-kulinarika.sičetrt litra vode zavremo s soljo, poprom, maslom; vsipamo pirino moko in mešamo toliko časa, da se masa loči od lonca , ohladimo, nato pa postopoma vmešamo jajce . Zelenjavo narežemo...
Zelenjavni narastek
Na olju podušimo sesekljano čebulo, dodamo grobo naribano korenje, kolerabo, zeleno, dolijemo malo vina in pokrito dušimo 5 minut. Dodamo na rezance narezano zelje, por in ohrovt, med...
Kitajski spomladanski zvitki
Ostale jedi - www.kulinarika.netIz prvih sestavin naredimo tekoče testo in ga pusimo malo počivati. Potem spečemo majhne tenke palačinke, pečene samo po eni strani. Vso zelenjavo narežemo na tenke trakove. Na olju...
Mleta pečenka iz seitana
1. Pečico segrejemo na 175 stopinj. 2. Kruh namočimo v posodi z vodo, da se popolnoma zmehča in močno napne. 3. Seitan narežemo na manjše kose, stresemo v posodo multipraktika. Česen...