Biskvitna napolitanka
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz navedenih sestavin naredimo maso za biskvit ter jo spečemo v pekaču pečice (oziroma pekaču, ki se po velikosti najbolj ujema z velikostjo oblatov). Biskvit takoj zvrnemo iz pekača...
Tunina omaka za makarone
Omake in namazi - www.kulinarika.netNa olju iz konzerve prepražimo čebulo, česen, prilijemo mleko (1 dcl), ki ga bomo dodajali še po potrebi. Dodamo sirčke, recimo pol paketka, dodamo narezane kapre, žličko gorčice, narezane...
Bučke nadevane z ajdovo kašo
Na maslu popražimo čebulo, dodamo strt česen, da zadiši in prilijemo nekaj vode. Malo pokuhamo in dodamo korenček in ga dušimo. Dodamo ajdovo kašo in jo prelijemo z vodo in dodamo jušno...
Golaž 3. srečanja KUL - Slo
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso smo narezali na kot oreh velike kocke, slanino pa na velikost graha. Ob rezanju čebule so jokale Ognjič, Val in njena sestra Metka. V Jankotovem kotlu smo na vroči maščobi prepražili...
Kraljeva halva
Sladice in peciva - www.kulinarika.netŠkrob namočimo v vodi, ki naj ga pokrije. Pustimo stati čez noč. Primešamo še dve skodeli vode in zmešamo pasto. Kuhamo, da postane mešanica žitka. Halva je končana, ko pomočimo vanjo...
Kebab iz mletega mesa
V skledi dobro premešamo sestavine za kebab. Masa naj bo kompaktna. Damo jo v hladilnik. Idealno je, če maso pripravimo že zjutraj in jo pustimo v hladilniku do uporabe. Isto velja...
Puran po kraljevsko s prilogo
Glavne jedi - www.kulinarika.netPečico segrejemo na 180 dtopinj. V ponvi na srednje močni vročini razpustimo maslo. Dodamo gobe in jih med mešanjem pražimo 5 minut. Pomokamo in dobro zmešamo. Posolimo in popopramo....
Kotlovina
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso nasolimo, popramo, dodamo nekaj česna in gorčice, malo olja in pustimo najmanj 2 uri stati v paci. Najbolje pa kar čez noč. Papriko, čebulo in paradižnik narežemo na male koščke...
Ajdov palačinjak
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netSestavine zmešamo z metlico ali z mešalnikom in nato pustimo mešanico počivat vsaj za 15 minut. Palačinke spečemo v plitvi teflonski ponvi (z obsegom pribl. 23 cm). »Teflonko«...
Nadevane pomaranče
Pomaranče operemo in jih razpolovimo. Previdno izdolbemo meso, pazimo, da polovice lupin ne poškodujemo. Z mesa odstranimo bele kožice in peške, ter ga narežemo na majhne koščke. Damo...