Bananin kolač z mandlji
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV posodo za stepanje damo 220 g masla. Dodamo 220 g sladkorja, ščepec soli in stepemo v penasto zmes. Med stepanjem postopoma dodajamo jajca, enega po enega. Stepamo. Pecilni prašek...
Ribezov kolač
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZgnetemo krhko testo in ga za pol ure postavimo na hladno. Nato ga zvaljamo v velikosti pekača in pečemo v že ogreti pečici pri 200 stopinjah 15 minut. Pred peko ga večkrat prebodemo....
Majmunov kolač
Testo: beljake ločimo od rumenjakov. Beljake stepemo in dodamo polovico sladkorja. Stepemo še rumenjake in dodamo preostali sladkor, kakav in nato beljake, na koncu pa še moko in pecilni...
Čokoladni kolač s češnjami
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMaslo penasto stepemo, dodamo jajca, sladkor in stepamo dalje, da dobimo svetlo kremasto zmes. Moko zmešamo z zmletimi lešniki, pecilnim praškom in cimetom. Prilijemo mleko in iz vseh...
Temni kolač
Jajca in sladkor penasto vmešamo. Dodamo olje, zdrob in moko s pecilnim praškom. Nazadnje dodamo kakav ali kavo in dobro zmešamo. Postavimo v vročo pečico in pečemo 40 minut. Med tem...
češnjev kolač
več kot 45 minut - www.gurman.eupriprava Pekač obložimo s peki papirjem. Češnje očistimo in izkoščičimo. Moko in pecilni prašek presejemo v skledo. Pečico segrejemo na 180 °C. V skledi penasto umešamo zmehčano...
Marelični kolač s skuto
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZmehčano maščobo in sladkor z vanilijevim sladkorjem kremasto stepemo in dodamo naribano limonino lupinico ter rumenjake. Nato primešamo še skuto, zdrob in prašek za puding. Beljake...
Mozartov kolač
Rozine preberemo, operemo in namočimo v rumu, da se napnejo. Venčni model za kolače temeljito namastimo z margarino in potresemo z moko. Maslo ali margarino segrejemo na sobno temperaturo,...
Rolandin kolač
Kruh narežemo na manjše kocke in ga popečemo na malo masla (lahko pa rezine popečemo v toasterju in jih potem narežemo). Jajca, sladkor in smetano zmešamo ter polovico vmešamo v kruh....
božični kolač
več kot 45 minut - www.gurman.eupredpriprava Vse tri vrste suhega grozdja temeljito očistimo, operemo in odcedimo. Kandirane češnje oprhamo pod tekočo hladno vodo, posušimo in razkosamo na četrtine. Citronat in oranžat...