Perutničke, da jih ne moreš pustiti pri miru:)
Ostale jedi - www.kulinarika.netPerutničke operemo in damo v pekač. Narežemo mlado čebulo (tudi beli del), ožmemo pomaranči, narežemo ingver, čili, dodamo sladkor in vegeto. Mešanico samo rahlo pogrejemo in dodamo...
Curry z romanesko
1. Romanesko narežemo na drobne cvetove. 2. V globoki ponvi segrejemo olje, na njem na hitro opražimo mlado čebulico. 3. Med mešanjem dodamo romanesko in česen in vse skupaj zalijemo...
Bograč
Glavne jedi - www.kulinarika.netNajprej sesekljamo čebulo in na kocke narežemo meso. Na olju pražimo čebulo. Med praženjem jo posolimo, da se spusti. Pred koncem ji dodamo na tanke rezance narezano svežo papriko....
Guacamole – hladna avokadova omaka ali namaz
marmelina.siAvokado je izjemen sadež, poln zdravih maščobnih kislin, zato so zlasti pozimi jedi iz njega še posebej dobrodošle: ker vsebuje maščobe, zagotavlja telesu dovolj toplote, hkrati pa...
Enchiladas s piščancem in prilogo
Ostale jedi - www.kulinarika.netTortilje: piščančje fileje narežemo na majhne koščke in jih zalijemo s sojino omako. V ponvi segrejemo olje in popečemo piščančje meso. Ko je že skoraj gotovo, meso damo na stran v...
Moj "maroški" piščanec
Izberite si široko, bolj plitvo posodo, v kateri lahko pripravljamo jed najprej na kuhalni plošči in potem v pečici. V kolikor uporabljate kuhalni lonec za peko pizze, bomo v prvi fazi...
Golaževa juha
Enolončnice - web-kulinarika.siGoveje meso v celem kosu operemo pod mrzlo tekočo vodo in ga osušimo. Sedaj ga narežemo na kocke velikosti oreha. čebulo na drobno nasekljamo, korenček drobno naribamo, česen stremo,...
Česen v rdeči marinadi
Ostale jedi - www.kulinarika.netStroke česna olupimo, jih kratko blanširamo (približno 1 minuto), odcedimo in posušimo. Čili narežemo na kolobarje (za manj pekoč okus ga lahko pustimo celega). V posodi, ki se lahko...
Piščanec s kokosom
Priprava začimbne mešanice – masale: vse sestavine pražimo v suhi ponvi (brez olja) na srednji do visoki vročini. Med praženjem ves čas mešamo, da se ne prismodi. Če se katerakoli sestavina...
Afriški krožnik
Ostale jedi - www.kulinarika.netRibja masala: Sol, poper in limonin sok zmešamo in v tem mariniramo ribje fileje vsaj dve uri, lahko pa tudi čez noč. Opečemo jih na vročem olju in damo v plitek pekač. Na razgretem...