Čebuljna juha s krompirjem
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netNa olju opražimo čebulo. Dodamo zelje, korenje in kose krompirja. Nekaj časa dušimo, dodamo curry in zalijemo z vodo, v kateri je stopljena jušna kocka. Kuhamo tako dolgo, da se zelenjava...
Nadevana jajca
Predjedi - www.kulinarika.netPotrebujemo 4 do 6 trdo kuhanih jajc. Paziti je treba, da rumenjak ne postane zelen - zaradi barve, ki mora biti na koncu lepa rumena. Olupiti jih je treba nežno, da ves beljak ostane...
Pečen postrvji file na rži z jurčki in lisičkami
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netPostrv dobro operemo, posušimo in filiramo. Filejema odstranimo vse kosti (kože ne odstranimo), solimo ju in popramo, ter zvijemo v ohlapne zvitke (koža naj bo na zunanji strani). Da...
˝Pijani˝ krap (sladkovodna riba)
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netKose krapa nasolimo, pomokamo v moki (zmešamo ostro in koruzno), olje segrejemo in opečemo kose krapa do polovice. Čebulo narežemo na malo bolj debele rezine, na 2 dl olja jo prepražimo,...
Dalmatinska hobotnica "pod peko"
Lahko uporabite veliki pekač iz pečice ali večjo glineno, aluminijasto ali ognjevarno posodo. Pekač mora biti dovolj velik, da vanj lahko položimo vse sestavine in jih v celoti prekrijemo...
Zelenjavna juha z mesnimi cmočki
1. Zelenjavo očistimo, operemo in narežemo na manjše kose (tukaj uporabimo 2 stroka česna). V kozici na raztopljenem maslu dobro prepražimo pripravljeno zelenjavo in pustimo otrokom,...
Fižolova solata s tuno
Odcedite fižol in zelo na tanko narežite čebulo in peteršilj. Naredite preliv iz limoninega soka, 1 žlice vode, olivnega olja, gorčice, zelišč, popra in soli. Umešanemu prelivu dodajte...
Pečeni kruhki
Predjedi - www.kulinarika.netLočimo beljak od rumenjaka, vsakega posebej stepemo. K rumenjakom dodamo drobnjak, nariban parmezan in vegeto. Zmešamo. Dodamo stepen beljak, penasto umešamo. Namažemo na kruh (ciabbata...
Spomladanska jajca
V skledo damo jajci, ju razžvrkljamo, dodamo mleko in sol ter vlijemo na pomaščeno ponev. Preden jajca zakrknejo jih potresemo z nasekljanim drobnjakom, peteršiljem ali pehtranom, premešamo...
Mesni kapeleti z drobnjakom
Opran peteršilj in drobnjak na drobno sesekljajte. V ponvi segrejte olje, dodajte peteršilj in drobnjak ter odstavite z ognja.To zmes primešajte skuhanim in odcejenim kapeletom, dodajte...