hobotnica in beli fižol v solati
Solate - www.gurman.eupredpriprava Hobotnico očistimo; še bolje, če to naredijo že v ribarnici. Korenček, čebulo in belušno zeleno olupimo in razpolovimo. Limono razkosamo na četrtine. priprava V loncu pristavimo...
Mehiška solata
Solate - www.mojirecepti.comFižol in koruzo stresemo na cedilo, ju speremo pod vodo in damo v posodo. Dodamo na majhne koščke narezano rdečo papriko. Začinimo s soljo, poprom in čilijem, ter dodamo še kis in olje....
Ruska solata
Solate - www.mojirecepti.comSir in šunko narežemo na koščke. Korenje narežemo, skuhamo in odcedimo. V posodi zmešamo sir, šunko, korenje, fižol, grah in koruzo. Solato prelijemo s tatarsko omako in premešamo.
fižolova solata
Solate - www.gurman.eupredpriprava Fižol čez noč namočimo v hladni vodi. priprava Fižol odcedimo in pristavimo v sveži vodi. Skuhamo ga na zob. Kuhan fižol odcedimo, posolimo in ohladimo. Čebulo olupimo,...
Fižolova solata s skuto
Solate - www.mojirecepti.comFižol odcedimo in stresemo v skledo. V manjši skledi dobro zmešamo kislo smetano, skuto, sol, narezan drobnjak in peteršilj. Na fižol položimo zeliščno skuto. Postrežemo s črnim ali...
Fižolova solata z orehi
Solate - www.mojirecepti.comFižol namočimo čez noč, nato ga skuhamo v osoljeni vodi. Dodamo na drobno sesekljano čebulo in mlete orehe. Solimo, popramo in dodamo veliko žlico sesekljanega peteršilja. Po okusu...
Špinačna solata s piščancem, avokadom in kozjim sirom
Solate - www.zenska.siVse sestavine za solato zmešaj,v drugi posodici pa zmešaj sestavine za preliv. Prelij solato in dobro premešaj.
Stročji fižol v solati
Solate - www.mojirecepti.comStročji fižol operemo in ga kuhamo v vodi približno 30 minut. Proti koncu kuhanja ga solimo. Ko je fižol kuhan ga odcedimo in ohladimo. Čebuli narežemo na obročke. Dodamo ju k fižolu....
Solata na moj način
Iz konzerve s tuno odlijemo olje (če že mora biti, naj ga bo zelo malo) in jo stresemo v skodelico. Nato dodamo koruzo iz konzerve (tudi tam prej odlijemo sok) in dodamo bučno olje....
Top solata
Solate - www.kulinarika.netParadižnik narežemo na kocke, dodamo fižol, koruzo in sir. Prelijemo z ostalimi sestavinami, solimo in popramo. Postavimo na hladno, da se malo prepoji.