Pečena jagnjetina s krompirjem in zelenjavno prilogo
Stegno posolite in natrite z začimbami. Vsaj eno uro in pol ga pecite v pekaču, pečico predhodno segrejte. Po 45 miniutah oziroma, ko je meso na pol pečeno, dodajte olupljen na krhlje...
Srnino ali jelenovo stegno v omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netDobro uležano meso pretaknemo s slanino, narezano na paličice ter natremo z začimbno pasto, ki jo pripravimo tako, da v zmlete ali strte začimbe vmešamo malo olja. Zavitega v razredčen...
Martinova gos
Glavne jedi - www.kuhajmo.comLovor, brinove jagode, majaron, timijan in rožmarin na drobno staremo v možnarju, ter zamešamo z gorčico. Česen, čebulo in peteršilj zmiksamo v mešalniku s kovinskimi noži ali stremo...
Krompirjeva juha z gobami
Juhe in zakuhe - www.mojirecepti.comČebulo sesekljamo in prepražimo na žlici olja. Dodamo na lističe zrezane šampinjone, na kocke zrezan olupljen krompir, korenček in steblo zelene. Dušimo 10 min, nato prilijemo vodo....
Jagnje v zelenjavi in sadju
Glavne jedi - www.kulinarika.netV možnarju stolčemo začimbe ter jih prelijemo z olivnim oljem in premešamo. Meso narežemo na koščke in ga natremo z začimbami in soljo. Polovico začimb v olju prihranimo za kasneje....
goveji golaž po dunajsko
Enolončnice - www.gurman.eupriprava Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V širši posodi segrejemo olje, na katerem sesekljano čebulo počasi rumeno rjavkasto prepražimo. Na papriko stresemo mleto rdečo papriko...
Golaž brez moke
Glavne jedi - www.kulinarika.netVso čebulo zmeljemo v multipraktiku, vendar pazimo, da to storimo na hitro, da ne odda vse vode (rajši večkrat po nekaj čebul, kot vse skupaj), jo na maščobi prepražimo oz. dušimo,...
Telečji ragu
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČebulo olupimo, drobno sesekljamo ter prepražimo na olju. Dodamo na kocke narezano telečje meso, grah, papriko in narezan korenček. Začinimo s soljo, poprom in sesekljanim timijanom....
Pijana piščančja stegna
Glavne jedi - www.kulinarika.netPiščančja stegna zarežemo na obeh straneh kosti, lahko pa kost tudi odstranimo, vendar pa kožo v vsakem primeru pustimo. V primerni posodi zmešamo marinado iz drobno naribanega česna...