Figova pita
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comV skledo presejemo moko in dodamo na koščke narezano maslo. Z rokami ga na hitro vgnetemo. Dodamo rjav sladkor in mlete mandlje. Gnetemo toliko časa, da se zmes sprime. Pečico segrejemo...
Jabolčna pita
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comMandlje čez noč namočimo v vodi. Naslednji dan jih speremo in zmeljemo. Dodamo jim cimet in datlje, ter mešamo toliko časa, dokler se vse skupaj ne sprime v kepo. Maso razporedimo po...
Jagodna pita
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comV posodo damo moko, sol, sladkor in margarino. Zgnetemo gladko testo in ga za 30 minut postavimo v hladilnik. Nato ga razvaljamo in položimo na namaščen pekač. V posodi zmešamo skuto,...
Limetina pita
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comV posodo stresemo moko in ji dodamo sladkor, sol in narezano maslo. Iz tega zgnetemo testo. Nato ga razvaljamo v obliko kroga in z njim obložimo namaščen pekač. Testo oblikujemo tudi...
Koromačeva pita
Predjedi - www.mojirecepti.comV posodo damo moko, maslo, jajce, sol, pecilni prašek in vodo. Dobro pregnetemo, da dobimo gladko testo. Zavijemo ga v folijo in za 30 minut postavimo v hladilnik. Koromač operemo,...
Srbska pita
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMoko, sladkor ter sodo premešamo na suho. Zmešamo raztopljeno margarino, eno jajce ter mleko - to dodamo moki. Maso zgnetemo (če se nam zdi pretrdo, dodamo še malo mleka), dobimo testo...
Pita masiračnica
Glavne jedi - www.kulinarika.net1. Naredimo vlečeno testo. 2. Bučo izdolbemo (če jo želimo uporabiti za noč čarovnic)in narežemo na majhne kocke. Posolimo, izdatno popopramo, če želimo, dodamo tudi vegeto. Dodamo...
Tridelna pita
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz moke, jajc, margarine, pecilnega praška, sladkorja v prahu, vanilijevega sladkorja in mleka zamesimo fino, krhko testo, ki naj pol ure počiva v hladilniku. Medtem si pripravimo nadeve....
Čupava pita
Sladice in peciva - www.kulinarika.netTesto: zmešamo 5 rumenjakov, sladkor in margarino. Dodamo moko s pecilnim praškom. Naredimo testo in ga razdelimo na dva dela. Enega od teh delov razdelimo še na dva dela in jih zamrznemo....
Rabarbarina pita
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSestavine za testo zmešamo skupaj in ga dobro pregnetemo, zatem pa ga zavijemo v folijo in postavimo za dobro uro v hladilnik. Medtem pripravimo rabarbaro, ki ji olupimo tanko lupinico...